Vyhledávání


Kontakt

Spáča
Olomouc City Crew

E-mail: deaddeath@seznam.cz

Legitime Defonce (france)

19.02.2009 22:01
Další kapela kterou se mi podařilo urvat na interview byla francouská legenda.Legitime Defonce. Bohužel již nejsou aktivní přes 10 let, ale i tak velice rádi odpověděli na mé otázky. Takže směle do toho.
 

1. Kdy jste začali hrát a kdy byl váš první koncert?
Začali jsme v roce 1984 a v náš první koncert byl v květnu 1985. Bylo to v malém punkovém baru kterej se jmenoval "Atomic Bar" v našem městě (Castres na jihu Francie) a bylo to tak vzrušující a publikum naprosto šílelo. Vzpomínám si, že jeden chlapík proletěl oknem a rozbíjely se tam nějaký sklenice v pogu. Opravdu sranda !!!

2. Řekni mi něco o členech

Měli jsme několik line-up během všech těch let, ale původní je:
Nico (vokáli + kytara), Xavier (bubny a back vokál), Alain (basa). Potkali jsme se při čichání lepidla z plastikových sáčků na jedné punkové párty na farmě (fakt je to pravda!). Rozhodli jsme se udělat něco společně a tak jsme o 2 dny později začali s hrát. Pak v roce 1990 Alain opustil kapelu a jeho brácha Patrick se k nám přidal jako druhá kytara. Ve stejné době k nám přišel Eric jako náš nový baskytarista a tak se kapela stala silnější než kdy dřív. S touhle formací jsme natočili naše první EP s názvem "don't stop the madness!". Čtyři rychlí songy z roku 1991, pak jsme natočili naše první LP (nemělo názevm, bylo první takže fuck off) to bylo v roce 1992. V roce 1994 Eric opustil kapelu a náš další basák Zite se k nám přidal. Natočili jsme další EP s názvem "Ennemi Publik N°1". A pak naše druhý album s názvem "Ya Basta!" který vyšlo v roce 1995 a my jsme hráli spousty koncertů po celé Francii, ale taky v Německu, Italii a dokonce i ve Španělsku! Naše třetí album vyšlo v roce 1998 a kapela potom přestala hrát, protože Xavier nemohl dál hrát na bicí (po nehodě měl něco s kolenem) takže jsme se rozhodli přestat hrát. Tahle kapela byla vždycky příběh o dobrejch kámoších. My jsme nechtěli hrát profesionálně, to jsme měly u prdele!

3. Jakej byl váš nejlepší koncert a s jakou nejlepší kapelou jste hráli?

To je těžký říct která show byla nejlepší, bylo mnoho dobrejch vystoupení. Nějaký kapely jako DOA, Toy Dolls, No Means No, G.B.H., The Hard-Ons, Scream,…

4. Proč název Legitime Defonce?
Legitime Defonce je taková hra se slovy který pochopí jen francouzi. Ok zkusím ti to vysvětlit. Legitime Defense znamená (ve francouštině) právo za které jste odpovědní jestliže vás někdo napadne. Je to termín používanej v kodexu zákonů. Ale Legitime Defonce neznamená totéž. Je to víc, že máš právo na vytváření anarchie, braní drog a bordelu kolem. Je to trochu urážlivé víš. Když jsme se rozhodli nazívat kapelu takhle, někteří lidi nám říkali že budeme mít vážný problém ah ah ah!

5. Které album preferujete?
Jestliže myslíš Legitime Defonce tak naše první album je moje nejoblíbenější (ale ostatní taky).

6. Jaké jsou vaše plány do budoucna?

Žádná budoucnost jsme ukonce!!

7. Chtěli byste vzkázat něco českým fanouškům?
Je to tak velkolepé vidět, že někteří mladí lidé mají naši hudbu stále rádi. Hej děcka, zůstaňte svobodní, zůstaňte punk, Pozdrav z Francie.