Vyhledávání


Kontakt

Spáča
Olomouc City Crew

E-mail: deaddeath@seznam.cz

Jake - the Casualties (usa)

03.10.2009 17:39

 Rozhovor s Jakem z the Casualties k nové desce We are all we have (přebráno z punknews.org). Překlad je lehce amatérskej, ostatně jako všechno na téhlé stránce :o) punk no..

1. Jak dlouho jsou Casualties kapelou?

Kapela vznikla kolem roku 1990 a byl v ní Jorge a další členové kteří už jsou dávno pryč.Začalo to tím že kapely hráli kapelám. Dokonce i já když jsem v kapele v roce 1993 začínál tak tu byla jen malá punk-rocková komunita. Bylo tady pár kapel, víš jak asi tři nebo čtyři. Prostě hráli pro ostatní kapely.

2. Který to byly kapely?

Ty kapely byly Public Nuisance, the Denied, the Skabs, a víš jak pár malejch kapel tohoto stylu. Tak to právě bylo v New Yorku.

Většinou tu a tam tu byly koncerty, ale bylo to stále ne stejném místě ABC No Rio. Bylo to místo kde se pronajímali koncerty.Byl tam NYHC, CB celou tu dobu, ale časem tam převládal spíše náš styl punku. Nemohli jsme ještě dělat koncerty v CB, protože jsme nebyly dostatečně velkou kapelou.

3. Co bylo nejtěžší na tom vydržet tak dlouhou dobu a být aktivní kapelou?

Prostě držet se toho. To už nemůže bejt jednoduší. Je těžké psát hudbu a neopakovat se. Je to část nás a my stále budeme dělat hudbu i když už se o nás nebude nikdo zajímat. Je těžký udělat songy který by nebyl tím co jste již udělal. Musíte mít jistotu že nepředěláváte píseň kterou jste již dal na své dřívější alba. Musíte se ujistit že neděláte stejné riffy, stejný druh věcí, neděláte zbytečné věci. To je to proč my cítíme, že tady ta co výjde bude opravdu jiná.

4. Řekni nám něco o We Are All We Have. Co myslíš že dělá tohle album tak skvělé?

Cítím že jako kapela jsme toho prožili už hodně, jsme taková malá rodina.To je důvod proš se to jmenuje We are all we have. Cítím že se to týká každýho. Víte lidi co jsou tam venku mají svoje rodiny, mají početný rodiny. Když říkáme že jsme vše co máme tak my opravdu jsme vše co máme. Je to to co nás drží v chodu. Rozhodli jsme se, že cokoliv napíšeme tak za tím si budeme stát. To je to s čím jmse šly na další nahrávku Casualties, ale všichni šly rozdílnou cestou s rozdílnejma věcma a tak jsme si řekli: „dobře, pojďme psát o všem tom“.  Jako by to všechno přišlo společně. Místo přemýšlení „ou, jak bysme měli tuhle nahrávku udělat“. Já poslouchal trash metal, tak jsem přišel s tím. Jorge poslouchá reggae a tak jsme přišli s „in the fumes“, ale dali jsme tenhle sound do formy Casualties. Rick je nejnovější člen v kapele a už je v ní 10 let. Tenhle line up drží kapelu v běhu. To je to proč „jsme vše co máme“.

5. Casulaties jezdí turné už léta. Kolik z roku trávíte na tour?

Aspoň půl roku, nějaký ten čas nám zabralo psaní novejch věcí takže jsme neměli až tolik tour loňskej rok. Právě začínáme pěkně těžkej rok 2009 a myslím že to bude pokračovat i v roce 2010.

6. Jaký máte připravený tour pro podporu desky We are all we have?

Na konci srpna pojedeme západní pobřeží a to bude pokračovat až do září. Pak v říjnu Japonsko, Havaj, Aljaška. Snažíme se taky udělat Malajzii a Indonesii. Pak v listopadu zkoušíme na pár týdnů jížní ameriku. Pak se vrátíme udělat pár koncertů v prosinci a v lednu 2010 jsme v Evropě. Mno a nakonec v únoru se vrátíme a uděláme další americké tour. Doufejme že to zvládneme.

7. Ze všech míst kam jezdíte který máš nejradši?

Mám rád Berlín, je to tam v pohodě protože všichni víceméně uměj anglicky. Jsem zastáncem toho že každej by měl mluvit anglicky protože to usnadňuje spoustu věcí kolem. Myslím že každý by to měl umět. Usnaďnuje to komunikaci.Berlín má prá cool punkovejch míst. Vždycky zde ztrávíme skvělej čas.Je tam Wild at heart, je to cool punk bar. Je tam „trinkreufel“ (https://trinkteufel.de) Tohle místo má svý kouzlo. V německu jsou koncerty vždycky úžasný, spousta srandy. Hawaii je opravdu skvělá, punkový koncerty jsou tam vždycky nářez. A Japonskou je obrovský. Jsme tu jednou za dva, tři roky a tak show jsou tu vždycky dobrý. Existuje spousta míst ale mám rád hlavně LA a Berlín.

..pokračování brzy..